"Újra kivirágzik a magyarság a Kárpát-medencében"

Orbán: a nemzeti összetartozás legyen a hétköznapok része!

Orbán Viktor szerint a magyarság közös célja úgy hangzik, hogy "a nemzeti összetartozás legyen a hétköznapok része" minden magyar számára.

2012.04.27 12:30MTI

A miniszterelnök ezt pénteki vajdasági látogatásának szabadkai állomásán mondta, a Szent Teréz téren, ahol megnyitotta a városi virágkiállítást.
   
A kormányfő beszédében úgy fogalmazott, a mostani délvidéki találkozás azt fejezi ki, hogy sok küzdelem után "végre hiszünk abban", hogy újra kivirágzik a magyarság a Kárpát-medencében, hogy a nemzet egyesítése, a Vajdasági Magyar Szövetséggel közösen végzett sok munka látható közelségbe hozta a közös célok elérését.
    
Biztonságot, kiszámíthatóságot, tervezhetőséget a magyar nemzethez való tartozás ad majd a jövőben mindannyiunknak - mondta Orbán Viktor a több száz összegyűlt előtt.

Pásztor: sorsfordító lesz a szerbiai választás

Sorsfordítónak nevezte a május 6-i szerbiai választást a vajdasági magyarok szempontjából a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

Pásztor István pénteken Szabadkán, a Szent György-templomban - ahol jelen volt a vajdasági látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök is - hangsúlyozta: a mostani szerbiai választás, csakúgy, mint a többi, sorsfordító a helyi magyaroknak, mert ezen keresztül tudják megteremteni az esélyeik kibontakoztatásának lehetőségét. A jövő heti, május 6-i voksolás azonban talán a korábbiaknál is sorsfordítóbb, mégpedig a megkezdett építkezés folytatásának szempontjából - figyelmeztetett a VMSZ elnöke, aki egyúttal köszönetet mondott Orbán Viktornak azért az erőfeszítésért, amelynek eredményeként a vajdasági magyarok újra az egyetemes magyar nemzet részeivé váltak.

Orbán: a templomok a magyarságunk bástyái

A magyarság, a nemzeti összetartozás bástyáinak nevezte a templomokat pénteki vajdasági látogatásán Orbán Viktor, a szabadkai Szent György-templomban elmondott beszédében.

A miniszterelnök az egybegyűltek előtt úgy fogalmazott, a templom az anyanyelv őrzésének szentélye is.
   
Hangsúlyozta, a magyarság a története során csak a kereszténységgel kötött olyan szövetséget, amely ezer év után is fennáll, e szövetségnek pedig a megtestesülései a templomok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.