Rubovszky megtagadta a lépést

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktorral szemben

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktorral szemben, az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke ugyanis a rendelkezésére álló adatok alapján megtagadta az eljárás elindításának elrendelését.

2012.04.27 11:42MTI

Rubovszky György pénteken azt mondta: a hatályos szabályozás alapján az ingatlannal kapcsolatos adatokat az ingatlannyilvántartás adatai szerint kell kitölteni, és miután Orbán Viktor vagyonnyilatkozata ennek a szabálynak megfelel, úgy döntött, megtagadja az eljárás megindítását.
   
Kifejtette: a szóban forgó budapesti, Cinege utcai ingatlan egy társasház, amellyel kapcsolatban Vadai Ágnes azt feltételezi, hogy a hozzáépítések során további tulajdoni illetőségeket szerzett meg a kormányfő a közös tulajdonból. A háznak van kívülálló, harmadik tulajdonosa is Orbán Viktoron és feleségén kívül - jegyezte meg.
   
A bizottsági elnök tájékoztatása szerint a miniszterelnök azt közölte a bizottsággal, hogy mihelyt a változás földhivatali átvezetése megtörténik, attól kezdve az új adatok szerint fogja vagyonnyilatkozatában feltüntetni az ingatlant - folytatta Rubovszky György. Hozzátette: a fennálló rendelkezések szerint az ingatlannal kapcsolatos adatokat az ingatlannyilvántartás adatai alapján kell kitölteni, tehát Orbán Viktor nem követett el hibát.
   
Az ingatlannyilvántartási eljárás sürgetése nem a mentelmi bizottság feladata, a testületnek azt kell figyelembe vennie, hogy a vagyonnyilatkozat megfelel-e az ingatlannyilvántartás szerinti adatoknak - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy ezt a megfelelést a panaszos sem kifogásolta.
   
Ezek alapján azt a döntést hoztam, hogy megtagadom a vagyonvizsgálati eljárást, magyarul tisztázódott a helyzet; ezt közlöm a házelnök úrral, Vadai képviselő asszonnyal és a miniszterelnök úrral is - közölte Rubovszky György.
   
További érdeklődésre válaszolva azt mondta, mivel a hatáskörét meghaladó kérdésről van szó, nem tud felvilágosítást adni arról, hogy az ingatlannyilvántartással kapcsolatban folyamatban van-e eljárás az érintett ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.