Több ezer család kerülhet bajba?

A Jobbik szerint súlyos hibát vét a kormány az Eszközkezelővel kapcsolatban

Z. Kárpát Dániel ellenzéki országgyűlési képviselő kijelentette: a Jobbik szerint a kormány súlyos hibát követ el a Nemzeti Eszközkezelőről szóló szabályok javasolt módosításában, amely újabb több ezer család ingatlanát sodorhatja veszélybe.

2012.05.23 13:59MTI

Ismertette: a Nemzeti Eszközkezelő működésével összefüggő törvények módosítását kedden kezdte el tárgyalni az Országgyűlés. Eszerint az egyik változás, hogy az eszközkezelő által a kilakoltatási kvótából megvásárolt ingatlanok kikerülnek a kilakoltatási kvóta alól. A jobbikos politikus elmondta: a jelenlegi szabályok szerint a 109 ezer olyan ingatlan közül - amelyeknek tulajdonosai legalább 90 napja nem fizetik a hiteleiket - negyedévente 3 százalékot lehet elárverezni. Vagyis az évi 12 ezer elárverezendő ingatlan közül mentene meg a kormány 8 ezret az eszközkezelőn keresztül.    

Csakhogy Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a módosításból kimaradt, hogy az eszközkezelő vásárlásai után nem tölthető fel újra a kilakoltatási kvóta. Vagyis a Jobbik szerint bár az eszközkezelő 2012-ben elvileg megvásárol és ezzel megment az árverezéstől 8 ezer ingatlant, de másik 8 ezret így is elárverezhetnek a bankok.    Az ellenzéki politikus hozzátette: gyanújukat megerősítették a szaktárca képviselőivel folytatott beszélgetések is, ezért felszólítják a kormányt, hogy mihamarabb módosítsa ezt a tervezett változást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.