Tiltakozást szervez a párt

A Jobbik nem bocsátana el közszolgákat

Bertha Szilvia kijelentette: a Jobbik szerint "elképesztő", hogy a kormány miközben az erős állam megteremtéséről beszél, egy kormányhatározattal 6700 közszolgálati dolgozó elbocsátásáról döntöttek január 18-től.

2012.01.12 14:59MTI

A Jobbik szerint a kormány minden bizonnyal a Nemzetközi Valutalap (IMF) és az Európai Unió (EU) nyomására hozta ezt a döntést. Éppen ezért Bertha Szilvia megismételte, hogy a Jobbik szombatra a budapesti Európai Unió Háza elé szervez tüntetést és mindenkit várnak, aki tiltakozik például a leépítések ellen.    

Bertha Szilvia hangsúlyozta: ezzel a döntéssel többek között a munkavédelmi ellenőrző rendszert is felszámolják, amely csak az eddig is rossz munkaügyi rendszer ellenőrzését teszi lehetetlenné, így további visszaélésekre ad lehetőséget.    

Emellett a Jobbik szintén nem érti a Tisztiorvosi Szolgálat, a mezőgazdasági közigazgatás, vagy a fogyasztóvédelem nagy arányú leépítését sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.