Hiteltenségeskedéseitek

A Jobbik szerint átverték a magán-nyugdíjpénztári tagokat

A Jobbik szerint a kormányt Magyarországon és nemzetközileg is hiteltelenné tette az, ahogyan a magán-nyugdíjpénztári tagokat "átverte".

2012.01.12 12:36MTI

Volner János frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány úgy tett szert mintegy 3 ezermilliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyonra, hogy azzal fenyegette meg a csaknem 3 millió pénztártagot, ha nem lépnek át az állami nyugdíjrendszerbe, elveszítik nyugdíjjogosultságukat. Emlékeztetett arra: ennek hatására mintegy 2,8 millió ember döntött az átlépés mellett.

Mint mondta, mára azonban kiderült: mindez átverés volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint ugyanis azok is teljes összegű nyugdíjra számíthatnak, akik magán-nyugdíjpénztári tagok maradtak, vagyis nem a jelenleg hatályos szabály érvényesül, ami az összegnek mindössze a 75 százalékra jogosítja ezeket az embereket - hangzott el.

Volner János kifogásolta azt is, hogy a kormány 2 ezermilliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyont élt fel, ennek ellenére megugrott az államadósság. Szerinte ez azt bizonyítja, hogy a kormány fenntarthatatlan gazdasági pályán halad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.