A párt felszólította a kormányt

Visszaköveteli a Jobbik a külhoni ifjúsági szervezetektől elvett pénzt

Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő közölte: a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy adja vissza a külhoni magyar ifjúsági szervezeteknek a 2011-ben zárolt költségvetési támogatásukat.

2012.01.10 16:14MTI

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá: 2011 őszén a kormány zárolta a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) tagszervezeteinek támogatására szánt 25 millió forintot, amelyre az egyes külhoni régiók ifjúsági szervezetei adhattak be pályázatot. A Jobbik szerint a zárolással a rendezvények utólagos finanszírozása is veszélybe került, mivel nem tudni pontosan, a zárolás végleges pénzelvonást jelent-e, vagy csupán késleltetett kifizetésről van szó. Szávay István leszögezi: mindössze 7,68 millió forintot ítéltek meg a pályázatokon, ám az érintettekhez eddig még ez az összeg sem jutott el.
   
A Jobbik szerint a Magyar Ifjúsági Konferencia az anyaországi és a külhoni magyar ifjúsági ernyőszervezetek legmagasabb szintű egyeztető fóruma, nemzetpolitikai kérdésekben a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) és a Kárpát-medencei Képviselők Fóruma (KMKF) mellett a mindenkori magyar kormány kiemelt stratégiai partnere. A Jobbik - a nehéz gazdasági körülmények között is - elfogadhatatlannak tartja, hogy a határon túli magyarságot újabb alapvető fontosságú anyaországi forrástól fosztják meg, ezért felszólítja a kormányt, hogy az idei költségvetés terhére adja vissza a külhoni magyar ifjúsági szervezetektől tavaly elvett összeget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.