Meghunyászkodtak Orbánék a spekulánsok előtt?

A Jobbik szerint berezelt a kormány

A Jobbik szerint a pénteki nappal egyértelművé vált, hogy a kormány meghunyászkodott, és azt hajtja végre, amit a nemzetközi spekulánsok vagy az MSZP és az LMP elvárnak tőle.

2012.01.06 14:20MTI

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője erről az után beszélt sajtótájékoztatón, hogy Orbán Viktor kormányfő egyeztetett Simor András jegybankelnökkel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter, illetve Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár társaságában.
   
A jobbikos képviselő szerint a kormány úgy tárgyalt, ahogyan az MSZP vagy az LMP elvárta tőle, feladták a maradék gazdasági szuverenitást. Ezzel a párt szerint viszont csak eltolni lehet az összeomlást, megelőzni viszont nem.
   
Amikor Fellegi Tamás bejelentette, hogy készenléti hitelről is folytatnának tárgyalásokat, kiderült, hogy elhátráltak a falig, "a szabadságharc véget ért még mielőtt elkezdődött volna" - mondta a képviselő hozzátéve: a kormány letette a fegyvert, innentől a nemzetközi szervezetek diktálnak.
   
Z. Kárpát Dániel elmondta azt is, hogy ezért a hitelcsomagért jóval szigorúbb feltételeket szabhatnak, emiatt a magyarság fekete éve lehet 2012, ugyanakkor látszik, hogy a "feltétel nélküli kapitulációból" is lenne kiút. A megoldást szerintük az államadósság újratárgyalása, valamint a magyar mezőgazdaságra való támaszkodás, a kamatokra fizetett 1.150 milliárd forintot pedig a gazdaságba kellene befektetni.
   
E mellett a képviselő szerint válságtanácskozást kellene összehívni a parlamenti pártok részvételével.
   
Orbán Viktor miniszterelnök a jegybank elnökével folytatott pénteki egyeztetést követően újságíróknak elmondta: Simor Andrással egyetértettek abban, hogy a magyar gazdaság érdeke egy minél előbbi IMF-EU-megállapodás. Ennek érdekében a kormány tárgyalási mandátumot adott Fellegi Tamás tárca nélküli miniszternek, vagyis - mint mondta - meghatározták azokat a pontokat, ahonnan a tárgyalásokat meg tudja kezdeni, sőt, ahol külön egyeztetés nélkül megállapodást is köthet. A miniszterelnök közölte továbbá: a kormánynak és a jegybanknak a lehető legszorosabban együtt kell működnie a forintba vetett bizalom megerősítése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.