"Zöld" pápamobilba ül át

XVI. Benedek még károsanyagot se fog kibocsátani

A környezetvédelem mellett "teszi le a voksát" XVI. Benedek pápa, aki hamarosan hibrid meghajtású pápamobilba ül át.

2011.06.19 18:01MTI

A Mercedes-Benz egyik németországi üzemében már épül a környezetkímélő jármű - írta meg a Wirtschaftswoche című magazin.

A hibrid pápamobil elődjéhez hasonlóan gyöngyház fehér lesz, különleges kiépítése pedig lehetővé teszi, hogy a katolikus egyház feje 30 kilométert károsanyag-kibocsátás nélkül tegyen meg a járművel, amelynek konnektorról feltölthető akkumulátorai lesznek.

Az elektromos meghajtás nem jöhetett szóba, mert a pápamobilt úgy kell kialakítani, hogy támadás esetén ki lehessen menteni belőle a vallási vezetőt - tudta meg a magazin.

Federico Lombardi vatikáni szóvivő megerősítette, hogy megrendelést adtak ki a Mercedes gyárnak, azt viszont cáfolta, hogy XVI. Benedek már szeptemberi németországi látogatásán kipróbálja a járművet. Valószínűbb, hogy az autó csak az év végére készül el.

A patinás német autóüzem már évtizedek óta a Vatikán "beszállítója", és már több rendkívüli járművet gyártott pápáknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.