A Leglátványosabban Zöld Autó

A Chevrolet Volt nyerte a Green Car Vision díjat

A koncepciómodell sikere alapján úgy tűnik, a Chevrolet Volt tényleg a hibrid járművek vezető pozíciójára hajt.

2009.02.06 12:30Kapás Róbert, ma.hu

Az üzemanyag-takarékosságot megcélozó iparág lendületvételének közepén ugyanis a Volt nyerte a Green Car Journal megtisztelő Green Car Vision Award díját, amely magyarul nagyjából annyit tesz: a Leglátványosabban Zöld Autó.

A versenyben résztvevő modelleket a hibridek legszélesebb palettájáról válogatták össze, volt köztük konnektorról feltölthető hibrid, hosszú távra tervezett elektromos, akkumulátorról működő elektromos és hidrogén üzemanyagcellás újdonság is.

Többek között olyan nagyreményű modellek közül lehetett választani, mint a Fisker Karma, amely az év végén várhatóan bevezetésre kerül, a Honda FCX Clarity, az üzemanyagcellás sedan, a MINI E, a Cooper elektromos változata, valamint a Mitsubishi i MiEV, japán legnépszerűbbnek ígérkező elektromos modellje.

A Green Car Journal így ír a győztesről:
„A nagyszerű dizájn mellett a Volt pontosan azt ígéri, amit a fogyasztók elvárnak – egy autót, amellyel az idő nagy részében nulla károsanyag-kibocsátással lehet közlekedni, így rengeteget lehet spórolni az üzemanyagon, és amellyel hosszabb utakat is megtehetnek, még ha az valamivel többe is kerül.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.