Clarity: zéró emisszió

A Honda FCX lett a Világ Zöld Autója

A Honda FCX Clarity hidrogén üzemanyagcellás modellje kapta meg a Világ Zöld Autója (World Green Car) címet a New Yorki Nemzetközi Autószalonon.

2009.04.22 12:40autoblog.hu

Az FCX Clarity-t 22 jármű közül választották ki, a díjat egy 59 fős nemzetközi zsűri ítélte oda a Honda zéró emissziójú üzemanyagcellás modelljének. 2006-ban a Civic Hybrid részesült ugyanebben az elismerésben. A döntőbe jutott másik két autó a Mitsubishi iMiEV és a Toyota iQ voltak.

Az ítészek azzal indokolták döntésüket, hogy „az FCX Clarity egy valódi hidrogénhajtású luxus szedán, a prémium autóktól elvárható 430 kilométeres hatótávolsággal, 3,3 l/100 km-nek megfelelő fogyasztással és zéró károsanyag-kibocsátással".

A Hondát külön méltatták azért, amiért merész húzással, havi 600 dollárért tavaly megkezdte az FCX modellek lízingelését Kaliforniában.

A Világ Zöld Autója díjat 2004-ben alapították és része a nemzetközi Év Autója programnak. Nem összekeverendő az Év Zöld Autója díjjal, melyet Amerikában a Green Car Journal ítél oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.