Novembertől forgalmazzák Japánban

A Honda bemutatta az FCX Clarity üzemanyagcellás jármű japán modellváltozatát

A Honda Motor Co., Ltd. bemutatta üzemanyagcellás autója, az FCX Clarity japán modellváltozatát, amit a 2008. július 7-én kezdődő G8 Hokkaido Toyako Summit világtalálkozó Környezetvédelmi Kiállításán is felvonultatott. A tervek szerint az autó belföldi forgalmazása 2008. novemberében kezdődik.

2008.07.18 12:38ma.hu

A forgalmazás kezdetben a kormányzati szervekre és bizonyos vállalati ügyfelekre korlátozódik. 2009-től azonban számos eseményen mutatkozik majd be az FCX Clarity, s ennek során a vásárlóközönségnek lehetősége nyílik arra, hogy jobban megismerje az üzemanyagcellás járművek tulajdonságait. 

A kifejezetten üzemanyagcellás járműnek tervezett FCX Clarity-t a Honda V-áramlású üzemanyagcella-máglyája hajtja. Az üzemanyagcella innovatív kialakításának köszönhetően az FCX Clarity remek formatervet, szállítókapacitást és teljesítményt nyújt. 

A széndioxid-kibocsátás nélkül működő FCX Clarity nem csupán abszolút környezettudatos autózást biztosít, hanem a mindennapok során is használható teljesítményt és praktikumot is.


A könnyű építésű, kompakt Honda V-áramlású üzemanyagcella-máglya jelentősen megnövelt, 100 kW teljesítményt kínál (a hagyományos üzemanyagcella 86 kW teljesítményével szemben), valamint hűtési teljesítménye is sokkal jobb, ami képessé teszi arra, hogy -30°C hőmérsékleten is működjön. 

A könnyű és kompakt kialakítású üzemanyagcella-egység elfér a jármű kardánalagútjában, ami tágasabb beltér és elegáns, alacsony építésű szedán forma kialakítását tette lehetővé. Az autó hatótávolsága 30 százalékkal nőtt, ami 620 kilométert jelent. 

A japán modellváltozatban elöl-hátul klimatizált ülések találhatók. A tervek szerint Japán és az USA piacain évente néhány tucatnyi ilyen jármű találhat gazdára, és három év alatt az eladások mintegy 200 darabot tesznek majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.