VW-leány a nagy csapatban

Beszáll a Skoda az UP-projektbe

A Volkswagen-csoport keleti leánya is beszáll a német gyár Up-projektjébe: Csehországban újabb gyárat építene a cég, hogy ott gyártsák az új apróságokat. Egyelőre legfeljebb évi negyedmillió - igaz, Indiában és Oroszországban is terveznek gyárat telepíteni.

2008.03.31 19:40ma.hu

Horst Mühl, a Skoda vezetőségének tagja egy interjúban elmondta, hogy a Skoda új gyárat tervez telepíteni Vrchlabiban, a már meglévő közelében. Itt évi 200-250 000 Volkswagen Upot gyártanának.

Csehország mellett Indiában és Oroszországban is gyártják majd a kisautó olcsóbb verzióit: ezeket Seat és Skoda néven is árulnák, évente legfeljebb félmilliós mértékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.