Drága üzemanyaghoz drága gumi

A Michelin ezentúl az olajárral emel

Ezentúl a nyersolaj piaci árváltozásához igazítja abroncsainak árváltozását nagybani vevõi számára a világ vezetõ gumigyártója, a francia Michelin, amely a változás kapcsán április 1-tõl mindjárt áremelést is kilátásba helyezett. Legutóbb februárban emelte árait, akkor többségben 3,5-3,9 százalékkal, de egyes viszonylatokban csaknem 9 százalékkal.

2008.03.21 14:40MTI

A gyártó szerint a gumik költségének 60 százaléka az olajhoz és származékaihoz kapcsolható. Az új tarifapolitika célja a Michelin bejelentése szerint világossá tenni, elsõsorban az autóipari vevõk számára, mi és mennyi az, ami az alapanyag drágulásától függ. A gumigyártókat nehéz helyzetbe hozza a nyersolaj idei markáns drágulása.

A Michelin-gumi ára a jelentések szerint a Brent olajféleség jegyzésének változását követve alakul, ha ez a változás eléri egy hónap elteltével az 5 dollárt. A Michelin havonta végez a jövõben ármegállapítást termékeire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.