Szarvas külterületén csaptak le a tolvajokra

Megfúrták a MOL kőolajvezetéket

Elfogta a rendőrség azt a három embert, akik a gyanú szerint megfúrtak és megcsapoltak egy kőolajvezetéket Békés megyében - értesült a HavariaPress.

2008.03.19 18:31HavariaPress

A megyei főkapitányság felderítői a szarvasi kapitányság és a Körös Kommandó munkatársaival, szervezett akció keretében csaptak le a gyanúsítottakra hétfő éjjel, Szarvas külterületén. A Mezőtúr és Kardoskút közötti, MOL-tulajdonú kondenzátor-vezetéknél egy kardosi és egy kecskeméti férfit értek tetten, harmadik társukat ugyancsak még az éjszaka elfogták, egy kecskeméti lakóháznál. 

A szarvasi kapitányságon lopás miatt hallgatták ki a három őrizetbe vett férfit, s a MOL munkatársaival közösen megtalálták a megfúrt gerincvezeték közelében azt a földbe süllyesztett, egy köbméteres tartályt is, melybe az elkövetők lefejtették a kondenzátumot. Lefoglalták a nyomozók azt az autót is, amelybe a tartályból szivattyúzták a kőolajszármazékot, de a Kecskeméten elfogott férfi lakásán további eszközöket, és 25 hektónyi kőolaj-származékot is találtak.
 
A hatóság vizsgálja azt is, hogy a lopáson túl elkövettek-e más bűncselekményt is a gyanúsítottak, mivel az eddigi adatok felvetik a jövedéki termékkel való visszaélés vagy a környezetkárosítás gyanúját is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.