A gerillaszervezet megtorló akciójáról van szó

A FARC felrobbantotta a Kolumbia és Ecuador közötti olajvezetéket

A kolumbiai szélsőbaloldali gerillák felrobbantották a Kolumbia és Ecuador között húzódó olajvezeték legalább hét szakaszát - jelentette be helyi idő szerda este Manuel Maiguashca kolumbiai bányászati miniszter.

2008.03.06 07:54MTI

A bogotái hatóságok feltételezik, hogy a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű gerillaszervezet megtorló akciójáról van szó, amiért kolumbiai katonák a múlt hét végén Ecuador területén megölték Raúl Reyest, a FARC második számú parancsnokát, nagy csapást mérve ezzel a szervezetre.

A gerillák a Kolumbia délnyugati részén fekvő Orito térségében, az ecuadori határ közelében robbantották fel a vezetéket. Amint a hadsereg egységei a helyszínre érkeznek és biztosítják azt, a három helyreállítása három napon belül megkezdődhet - ígérte a miniszter. Maiguashca szerint a történtek nem befolyásolják országa kőolajtermelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.