2352 haszongépjármű regisztráció

Mitől jó egy Transit?

A Ford 2009-ben 17,6%-os piaci részesedéssel az első helyen végzett a magyarországi haszongépjármű piacon

2010.08.11 19:22testcar.hu

A Ford, amely 2009-ben 2352 haszongépjármű regisztrációjával 17,6%-os piaci részesedéssel az első helyen végzett a magyarországi haszongépjármű piacon, megvizsgálta, hogy legnépszerűbb modellje, a hagyományosan piacvezető Ford Transit esetében mely extrák azok, amelyeket felhasználói a legpraktikusabbnak tartanak.

Transit – egy modell, ami meghatározza kategóriáját

A Ford Transit, két 'Év Haszongépjárműve' díj nyertese, amelyből 1965-ös bemutatása óta több mint ötmillió darab talált gazdára, a 'Kék Ovál' egyik legsikeresebb modellje, és világszerte a kategória meghatározójának tartják.

Magyarországon bemutatása óta dominálja a haszongépjármű piacot, 2009-ben hazánkban 1234 Ford Transit került regisztrációra, így ez a modell tette ki a teljes haszongépjármű piac 9,2%-át, ami azt jelenti, hogy minden 11. eladott haszongépjármű Ford Transit volt.

A Ford Transit a teljes 2009-es hazai Ford értékesítés 12,5%-át tette ki, így a Focus és a Fiesta után a vállalat harmadik legnépszerűbb modelljének bizonyult. Érdekes megfigyelni, hogy miközben 2009-ben a magyarországi személy- és haszongépjármű piac (72.896 db) az Európa 19 legfontosabb piacának (15.847.600 db) nem egész 0,5%-át tette ki, addig a hazai Transit értékesítés meghaladta az európai darabszám (117.700 db) 1%-át, azaz Magyarországon a modell az ország súlyához mérten kétszeresen teljesített.

Tavaly a Transit vásárlók 9,36%-a döntött a Trend felszerelstégű, 2,2 TDCi Van 300 MWB mellett, míg 9,12%-uk választotta 2,2-es Trend Kombi 300 MWB-t, így ez a két típus vitte a prímet, ám a kombinációs lehetőségek nagy száma okán szépen fogytak a további típusok is.

A légkondicionáló már a haszongépjárművek esetén is alapvető elvárás


Az Ambiente szint esetén, ahol nem alapfelszereltség a légkondicionáló, ez a legnépszerűbb extra, a vevők csaknem kétharmada megrendeli, míg a Trend-ben szintén alapfelszereltségnek számító ködfényszórót mintegy egyötödük, az utasoldali légzsákot minden tizenkettedik rendeli meg.

A Trend-et vásárlók közel egyharmada megrendeli a hátsó légkondicionálót is, ám népszerűek a sötétített üvegek, amelyet minden kilencedik, és egyre inkább a tolatóradar is, amelyet minden tízedik vásárló rendel meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.