A Ford bővíti haszonjármű kínálatát

Gazdaságosabb a Transit Connect észak-amerikai változata

A Ford Transit Connect haszonjármű észak-amerikai változatának bemutatójára a 2009-es Chicagói Autószalonon került sor. Ez a modell az ottani haszonjárművek gazdaságos és tágas alternatíváját kínálja.

2009.04.10 14:30ma.hu

Az észak-amerikai változat az európai Transit/Tourneo Connect termékcsalád minden erényét magában hordozza, ám az autót a Ford az amerikai vásárlók speciális igényei szerint alakítja át. Annak érdekében, hogy a Transit Connectet felkészíthesse az Egyesült Államok kisvállalkozásainak különleges igényeire, a Ford a 2,0 literes, DOHC, négyhengeres, 6.500-as percenkénti fordulatnál 138 SAE lóerő csúcsteljesítményű Duratec benzinmotorhoz négyfokozatú automatikus váltót kapcsol. Emellett a vállalat kínál csak az Egyesült Államokban kapható felszereltségi tételeket és opciókat is, mint például a speciális Tool Link és Crew Chief nyomkövető rendszerek.

Az észak-amerikai modelleken is számos új funkcionális és formai elem megjelenik. Az átdolgozott első lökhárító és hűtőmaszk jobban átveszi a Ford Európa modelljein látható karakteres trapézformát, emellett pedig új fényszórók és hátsó lámpatestek teszik még frissebbé a modell megjelenését. A belső térben is dolgoztak a formatervezők: személyautósabb lett a műszerfal, jobbak az ülések.

A Transit Connect amerikai változatát a Ford európai üzemében, Törökországban, Kocaeli-ben, a Ford Otosan gyárban szerelik össze. 2002-es bemutatása óta ebben az üzemben készül az európai Ford Transit/Tourneo Connect család is.

Az eddig mintegy 600.000 példányban gyártott kompakt haszonjármű-család rendkívül előkelő helyet foglal el az európai piacon. Közvetlenül bevezetését követően, 2003-ban a haszonjármű-szektorban ítélkező szakértő zsűri a Transit Connectet választotta az Év Haszongépjárművének.

A Chicagói Autószalonon a Ford bejelentette arra vonatkozó terveit is, hogy bemutatja az elektromos hajtású Transit Connectet Észak-Amerikában. Ebben a projektben a Ford az Egyesült Királyság Tanfield cégcsoportjához tartozó Smith Electric Vehicles vállalattal működik együtt. A Tanfield Európában piacvezető az elektromos hajtású haszonjárművek területén, és jelenleg is kínálja a közepes méretű Transit haszonjármű akkumulátoros, elektromos verzióját az Egyesült Királyság és bizonyos európai piacok flottavásárlóinak. Az új, akkumulátoros, elektromos Transit Connect 2010-ben az Egyesült Államokban a kiválasztott kereskedésekben lesz elérhető. Steve Adams, a Ford Európa haszonjármű-palettájáért felelős igazgatója így kommentálja a hírt:

"Örülünk, hogy a sikeres Transit Connect mostantól kezdve fontos szerephez jut a Ford globális termékstratégiájában is. A Transit-család e fontos tagja régóta arról híres, hogy strapabíró és praktikus, és tudjuk, hogy ezeket az erényeket észak-amerikai vásárlóink is nagyra tartják. Meg vagyunk győződve arról, hogy a Transit Connect tökéletes kiegészítése a Ford amerikai haszonjármű-palettájának. Mivel ez a népszerű kishaszonjármű immár négy kontinens több mint 50 országában lesz megvásárolható, gyakorlatilag globálisan és szó szerint kapcsolódik a Ford hálózatához.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.