A legolcsóbb is hatmillió forint

Érkezik az új siker: már rendelhető az Alfa Romeo Giulietta

Magyarországon május 29-étől rendelhető az új Alfa Romeo Giulietta, amellyel a márka az egyik legfontosabb európai kategóriába tér vissza. A legolcsóbb dízelmotoros változatért 6 095 000 forintot kérnek.

2010.05.30 10:10autoblog.hu - Fotó: conceptcarz.com

A bázismodell az 1,4 literes, 120 lóerős motorral szerelt Giulietta, 4 995 000 forintba kerül. A legolcsóbb dízelmotoros változatért (1,6 JTDM-2 105 LE) 6 095 000 forintot kérnek, míg a 235 lovas Quadrifoglio Verde csúcsváltozatért 8 395 000 forintot kell fizetni. A Guilietta a hazai kereskedésekben nyár végétől lesz látható és kipróbálható.

A piaci bevezetés kezdetén négy különböző Euro 5-ös, Start&Stop rendszerrel felszerelt turbómotorral indul a forgalmazás: két benzinessel (120 LE 1.4TB és 170 LE 1.4TB MultiAir) és két második generációs MultiJet dízellel (105 LE 1.6 JTDM és 170 LE 2.0 JTDM).

A kínálatot a Quadrifoglio Verde belsőhöz kínált, lenyűgöző 235 lóerős 1750 TBi motor teszi teljessé.

Az Alfa Giulietta kétféle kivitelben (Progression és Distinctive) és két kiegészítő csomaggal (Sport Pack és Premium Pack) lesz elérhető.

Az aktív és passzív biztonságot garantáló berendezéseket az összes modellhez alapáron kínálja a márka.

A Progression kivitelben alapfelszereltség az Alfa DNA rendszer (Q2 elektronikus differenciálművel és DST-vel), a VDC (kipörgésgátlóval és lejtmeneti asszisztenssel), a hat légzsák, a kettős előfeszítésű biztonsági övek és az ostorcsapásszerű sérülések ellen védő aktív ülések.

Az alapfelszereltségbe tartozik a kézi vezérlésű légkondicionáló, a 16 colos felnik, az első elektromos ablakok és a fedélzeti számítógép.

A Distinctive modellekben ezen felül kétzónás automata klíma, multifunkciós bőrkormány, tempomat, CD és MP3-lejátszó rádióval, ködlámpák, Competizione anyaggal burkolt ülések és stílusos krómkerettel készülő oldalablakok is megtalálhatók.

A Distinctive változat műszerfalát polírozott alumíniumbetétek, illetve stílusos magnéziumszürke, fehér vagy Alfa vörös színű betétek díszítik. Akárcsak a MiTo esetében, a vásárlók két egyedi csomaggal tehetik még különlegesebbé autójukat.

A 17 illetve 18 colos könnyűfém felniket, oldalszoknyákat, sportpedálokat, bőr és mikroszálas borítású kagylóüléseket, alubetéteket és fényesre polírozott keretű első fényszórókat tartalmazó Sport csomag az autó külső optikáját erősíti.

A még magasabb felszereltségre vágyó vásárlók számára a kanyarfényszóróval kiegészített bi-xenon fényszórókat, a bluetooth kapcsolatú Blue&Me rendszert, USB csatlakozót és MP3-lejátszót, parkolóradart, elektromosan behajló tükröket és elektrokromatikus belső visszapillantó tükröt tartalmazó Premium Pack lehet a megfelelő választás.

A Giulietta-vásárlók számtalan egyéb kiegészítővel fejleszthetik autójukat. Ilyen a nagyméretű panoráma napfénytető, a felnyíló képernyős, térképeket SD kártyán tároló navigációs rendszer, valamint a BOSE hifiberendezés.

A Blue&Me MAP rendszer is elérhető, mely a hagyományos Blue&Me lehetőségek (kéznélküli telefonálás, hangfelismerés, USB-csatlakozó, MP3-lejátszó, SMS felolvasó) mellett a TomTom hordozható navigációs berendezés funkcióit is elérhetővé teszi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.