Ezer Alfa lepi el Komáromot

Alfa Romeo Giulietta: magyarországi premier AlfaCityben

A magyarországi hivatalos centenáriumi ünnepségen, AlfaCityben egy show keretében leplezik le az Alfa Romeo legújabb modelljét, a Giuliettát május 29-én, szombaton Komáromban, a Monostori Erődben.

2010.05.27 17:21ma.hu

 Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozójára több mint ezer Alfát és ötezer érdeklődőt várnak a szervezők. A programok között oldtimer és youngtimer kiállítás, illetve szépségverseny is szerepel, a napot pedig Back II Black koncert zárja.

Az Alfa Amore által szervezett AlfaCity minden évben a legjobban várt alfás esemény, évek óta több száz Alfa Romeo és több ezer érdeklődő jelenik meg. A látogatók mintegy negyede külföldről, jellemzően a környező országokból (Horvátország, Szlovákia, Románia, Szerbia) érkezik, de számos Alfa Romeo tulajdonos látogatott már el Lengyelországból és Németországból is. Ők többnyire az Alfa Amore internetes alfás közösség tagjai.

Az idei találkozó rendkívüli, hiszen az Alfa Romeo idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. Ebből az alkalomból világszerte rengeteg országban tartanak centenáriumi ünnepségeket, Magyarországon AlfaCity lesz a hivatalos évfordulós rendezvény.

A centenáriumi ünnepség fénypontja az Alfa Romeo legújabb modelljének, a Giuliettának a magyarországi premierje, hazánkban itt találkozhatnak először az Alfa-rajongók, újságírók és minden látogató az új modellel.

A rendezvény reggel 9 órakor kezdődik, majd 11 órától folyamatosak lesznek programok. Fellép többek között Trabarna, valamint a Dolhai Attila-Vágó Bernadett duó is, a műsorvezető Rákóczi Ferenc lesz. Több híres Alfa Romeo tulajdonos is ott lesz AlfaCity színpadán, így Kálloy-Molnár Péter és Csonka András is. Bemutatót láthatnak és hallhatnak az érdeklődők az Alfa Romeo elmúlt száz évéről, komolyzenei kísérettel. Az Alfa Romeo Giulietta bemutatója 14.30-kor kezdődik, 19.30-tól pedig Back II Black koncert lesz, majd DJ szolgáltatja a zenét a késő estig maradóknak.

Egész nap lehet majd szavazni a találkozó legszebb autójára, illetve a legszebb 75-ösre, a modell ugyanis idén ünnepli 25. születésnapját. A betonplaccon freestyle gumifüstölésre és ügyességi versenyre nyílik lehetőség, gyermeknap lévén pedig a legkisebb alfásoknak is lesznek programok. Az Autóklub jóvoltából a résztvevők kipróbálhatnak egy speciális borulásszimulátort is.

A pihenésről az erőd domboldalában berendezett plázs gondoskodik. Az idősebb autók után érdeklődőknek is tartogat programot AlfaCity, az erőd legszebb részén, elkülönítve parkolnak majd az oldtimer és youngtimer Alfa Romeók, Lanciák, Fiatok, Maseratik. A motorosok is képviseltetik magukat, a magyarországi Ducati klub is jelen lesz AlfaCityben.

A rendezvény főszponzora a Fiat Autó Magyarország Kft.

Ízelítő a 2009-es rendezvényről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.