Cápaorr és különleges fényvisszaverés

Elegáns és sportos: íme a BMW négyajtós kupéja

A jelek szerint az elkövetkezendő években tovább népesedik majd a Mercedes CLS-sel megalapított négyajtós kupék szegmense: az Aston Martin Rapide, a már említett MB CLS és a Porsche Panamera ellenfelet kap az Audi A7 és a BMW négyajtós kupéja személyében.

2010.04.24 15:50autoblog.hu

A BMW négyajtós kupéja a szériagyártáshoz közeli formában, Concept Gran Coupé néven a Pekingi Autószalon első napján, ma mutatkozott be a nagyközönségnek.

A Concept Gran Coupé a BMW elgondolása szerint a gran turismók tulajdonságait egyesíti a sportautók jellemzőivel. Az autó a BMW kupék összes stílusjegyét magán hordja, mint a hosszú motorháztető, a hosszú tengelytáv, a hátratolt kabin, a lapos, kupészerű tető, valamint a rövid első túlnyúlás.

A Gran Coupé mesterien ötvözi a BMW-kre jellemző sportosságot az eleganciával.

Csaknem öt méter hosszú, ám mindössze 1,4 méter magas, így például 10 centiméterrel alacsonyabb a BMW 5 GT-nél és a 7-es limuzinnál.

Az áramvonalas karosszérián a konkáv és a konvex felületek sajátos kölcsönhatása figyelhető meg, a fény különlegesen verődik vissza róla.

A Concept Gran Coupénak cápaorrat rajzoltak a tervezők, ez oldalnézetből jól látszik.

Elölről a négyajtós kupé nagyon haragos, szélesen elnyúló légbeömlőkkel, agresszíven metszett LED-es fényszórókkal, cápafogakra emlékeztető rácsozással és domború géptetővel.

A far is nagyon dinamikus hatást kelt. A karosszérián természeseten felfedezhető a BMW-k védjegyévé vált Hofmeister kink („hokiütő" motívum a C-oszlopnál) is. A profilt igazán harmonikussá és széppé varázsolják a keret nélküli ajtók.

A BMW négyajtós kupé koncepciója látszatra igencsak közel áll a sorozatgyártáshoz, reméljük, Münchenben zöld utat adnak ennek a gyönyörű limuzinnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.