Az 5-öst és a 7-est viszik a legjobban

Kínában kelendő a BMW- Megduplázták az eladásokat!

Az idei első negyedévben a BMW kétszer annyi kocsit adott el Kínában, mint egy évvel korábban.

2010.04.07 16:11MTI

A német autógyártó szerdai közleménye szerint a BMW és Mini márkájú autókból összesen 34.179 darab kelt el idén az első három hónapban Kínában, ami 106 százalékos növekedés.

Az ázsiai országban a nagyobb BMW-modellek - például az 5-ös és a 7-es - a leginkább népszerűek. A luxuskocsikból az idén március végéig 32.326 darabot adtak el, 104 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a Mini kisautókból pedig 1.853 darab talált gazdára, 154 százalékkal több a tavalyinál.

Kína nemcsak a BMW-nek, hanem az egész iparágnak egyre fontosabb terepet jelent. Az amerikai General Motors (GM) például márciusban több autót adott el az ázsiai országban, mint a hazai piacon, és a tendencia az év egészében kitarthat.

Így előfordulhat, hogy 2010-ben már nem az Egyesült Államok, hanem Kína lesz a GM legnagyobb felvevőpiaca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.