Jöhet Európába a Tata Nano

Töréspróba: sikeresen vizsgázott a szuperolcsó miniautó

A szuper olcsó indiai Tata Nano miniautón a brit MIRA tesztközpontban elvégezték az első törésteszteket. A Tata mérnökei két Nanót hoztak a megmérettetésre; egyiket 56 km/órával eresztették a deformálódó akadálynak, a másikon pedig 50 km/órás oldalütközést hajtottak végre.

2009.07.16 15:00autoblog.hu

A kocsik jó eredménnyel végeztek, de a Tata mérnökei előzetesen megerősítették a B-oszlopot, az első hossz- és kereszttartókat, a tűzfalat, továbbá merevítéseket szereltek az ajtókba és távirányítású sofőrlégzsákkal látták el a kocsit. Mert a Nano teljesíti ugyan az indiai biztonsági előírásokat, de az európai normáktól messze elmarad. Ahhoz, hogy a Tata 2012-ben bemutathassa a Nanót Európában, többek között növelnie kell a külső méreteit és működő légzsákokkal kell felszerelnie azt.

A tervek szerint három év múlva Európában megjelenő modell legalább kettő, de inkább négy légzsákkal fog rendelkezni, 15 centiméterrel hosszabb lesz a jelenlegi modellnél és szélesebb gumiabroncsokon fog gördülni. Mindez megdrágítja majd a pillanatnyilag 100 ezer rúpiáért, azaz 1500 euróért kínált minit, de még így is számíthatunk arra, hogy a Nano lesz a legolcsóbb autó az öreg kontinensen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.