Nemcsak gyönyörű, biztonságos is

Kiváló töréstesztet produkált az új Lancia Delta

A kötelező tesztek ragyogóan sikerültek: a Lancia család legújabb tagja ötcsillagos eredményt ért el az EuroNCAP töréstesztjén.

2008.11.10 12:44ma.hu

A legjobb eredmény elérése érdekében a tervezők az összes lehetséges balesettípust elemezték: frontális és oldalütközéseket, borulásokat és a hátulról történő ütközéseket. A vizsgálatoknál számításban vették a különböző ütközési sebességeket, az eltérő formájú akadályokat és a különböző fizikai adottságú utasok védelmét.

A Lancia Delta fejlesztése során alapvető szempont volt, hogy az autó maximálisan teljesítsen az aktív és passzív biztonsági vizsgálatokon. Ennek szellemében 6 légzsákkal (elülső, oldal és fejlégzsákok, mind alaptartozék az összes kiviteli szinten), valamint övelőfeszítős, erőhatárolós, három pontos biztonsági övekkel szerelték fel az autót.


Az új modell emellett a létező legkifinomultabb elektronikus menetdinamikai szabályozó rendszereket kapta: ABS vészfékrásegítővel, a legújabb generációs ESP rendszerrel (az „abszolút vezethetőségi rendszer”, Absolute Handling System), valamint DST aktív elektronikus kormányzással.

Az idei év júliusában Budapesten is bemutatkozott Lancia Delta limuzin a márka életében fordulópontnak számít. A szép, elegáns autónak semmi köze sincs a régi Deltához, melynek egyes változatai, mint például az Integrale, kiélezett utcai raliautók voltak.

A 2,7 méteres tengelytávú, 4,5 méter hosszú Delta háromféle felszereltséggel, továbbá többféle erőforrással vásárolható meg. Egyaránt forgalomban van már a 120 lóerős 1,4 T-Jet bázismodell, a dízelmotoros 1,6 Multijet 120 LE Argento és az izgalmas 2,0 literes, valamint az 1,9 literes, 190 lóerős duplaturbós Multijet motor is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.