Nem csak jó, de dögös is

Mitsubishi Lancer 1.8 VVT Invite - Kistesó

A most kapható Lancer bemutatásáig a Mitsubishi csak jó autókat gyártott. Az új Lancerrel a különc japán cég a dögösséget is felvette repertoárjába.

2009.05.06 19:43rukko.hu

A vadóc Colt, a lenyűgöző L200 és a macsó Outlander után eljutottunk a Mitsubishi palettájának egyik legfontosabb modelljéhez, a Lancerhez. Némiképp a Subaruhoz hasonlóan a Mitsubishinek is fontos, hogy a Lancert ne csak a brutál EVO X változatban vigyék, hanem a hasznot hajtó alapverziók is jól fogyjanak. Mit tesz ezért a Lancer ezernyolcas benzines változata?

Első látásra

A Lancer a kategória kakukktojása, mert először mutatkozott be a ritkább kompakt szedán formában és csak ezt követően dobták piacra a csapotthátú Sportback-et. A forma pozitív hozadéka a nagyobb csomagtér (amely vagy belülről, vagy csak kulccsal nyitható és nélkülöz minden nyitó- vagy záróalkalmatosságot), áldozata a cargo funkciót sárba tipró gyengébb variálhatóság. A többi ízlés kérdése.

Az izgalmas formájú karosszéria hibátlan grafitmetál fényezése védtelenül nézett farkasszemet a fővárosi forgalommal, a jó kidolgozású, szűk illesztésű lemezek épségét a szerencsére és tolatóradar hiányában a sofőr ügyességére bízva. Az ajtók jól megragadható, masszív kilincsekkel tárhatók ki, a beszállási kényelmet nem érte panasz. A Lancer agresszív orrában hagyományos halogén fényszórók dolgoztak, megfelelő fényerőt és -elosztást biztosítva. A kilátás hátra jó, köszönhetően egyebek mellett a rendes méretű tükröknek. Előre azonban a vaskos és négyajtóshoz képest erősen döntött. A oszlopok zavarták a kitekintést.

Műszaki csemegék és egyéb különlegességek


Tuningkedvelők csemegéje a kocsira szerelt diszkrét spoilerszett, amely az első lökhárítóra applikált, a küszöbökre feszített, továbbá a csomagtérre illesztett idommal hangsúlyozza a Lancer sportlimuzin identitását. A vonalat a vaskos kipufogóvégződés zárja. De figyelem! Ennek később igazi szerepe lesz.

Az ablaktörlő nem esőérzékelős, de akárcsak a korábban tesztelt Coltban, itt is állítható a törlés intervalluma, és ha nem is olyan kényelmes, mint a szenzoros változat, elég jól alkalmazkodhatunk vele a változó csapadékmennyiséghez. A lapátok egyebekben kifogástalanul végzik dolgukat.


[1/4]next
  1. 1. oldal
  2. Kényelem és letisztult formák
  3. Igazi gyöngyszem
  4. Atletikus könnyedséggel veszi az akadályokat

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.