Nem csak jó, de dögös is

Mitsubishi Lancer 1.8 VVT Invite - Kistesó

A most kapható Lancer bemutatásáig a Mitsubishi csak jó autókat gyártott. Az új Lancerrel a különc japán cég a dögösséget is felvette repertoárjába.

2009.05.06 19:43rukko.hu

Kényelem és letisztult formák

A Lancer utastere csillagos ötöst érdemel a kidolgozás minőségére. A formák egyszerűek és letisztultak, a kapcsolók elrendezése ergonomikus és logikus, minden ott van, ahol lennie kell, egyszerűen és könnyen kezelhető.

A kekec azért találhat néhány bosszantó apróságot: csak suttogva említem meg, mert Eszdé kollégám már hangosan rákiabált emiatt az Outlanderre, hogy az ablakemelő és tükörállító kapcsolók itt is kivilágítatlanok, és a kesztyűtartóban sincs lámpa. Valamiért a Mitsubishinél idegenkednek a kicsi égőktől. Szerencsére a kormány gombjai sötétben is fényeskednek nekünk. A másik apróság, hogy a kormányról nem állomást váltunk a rádión, hanem hullámhosszot keresünk. Lehet, hogy ez csak beállítás kérdése, de hirtelenjében nem találtam orvoslást a problémára.

A műszerek csövekből bámulnak a vezetőre, leolvashatóságukat nem érheti kritika. A közöttük lévő digitális kijelzőn a szokott adatok között váltogathatunk. A felhasznált anyagok átlagosak, többségében kemények. Mivel jómagam nem tartozom a szerkesztőség kopogtató szekciójába (higgyék el, van ilyen és egyre erősödnek), engem ez cseppet sem zavart, mert ahova nyúltam, ott vagy bőrrel vagy jó fogású műanyaggal, gumival találkoztam, a könyöklők pedig kárpitozottak.

A díszítések szépek és ízlésesek. Nem tudom, mit árthattak a gyerekek a japánoknak, de hátra nem jutott díszítés. Komolyra fordítva, nem vitatom, hogy a puha textúrájú, párnázott és űrtechnikával készült műszerfalborítás nagyobb luxusérzetet nyújt, de én jobb szeretem, ha az a technika inkább a gázpedál alatt dolgozik. Ebben pedig nem lesz hiba. Hiba akad viszont a vezetői üléshelyzetben. Sajnos túlzottan hasonlít a Coltban tapasztaltra, azaz némiképp kisautós.

Az ülés megfelelő méretű, jól tart és önmagában kényelmes is, de ülőlapja rövid, így a combot nem támasztja alá, ráadásul laposan is áll. A támlája nehezen állítható a megfelelő pozícióba. A kormány csak vertikálisan állítható (ez okozza a problémát), így nem húzható eléggé közel, minek köszönhetően kissé felhúzott lábakkal kell ücsörögni a Lancerben. A középső kartámasz kicsi és mélyen van. A többi helyen nincs panasz a kényelemre, csak a hátsó ülés lapja rövidebb az ideálisnál.


A helykínálat elöl átlagos, hűséges íródeákjuk minden irányban rendesen elfért, akkor is, ha az anyósűlésről kísérte figyelemmel az eseményeket. A hátsó traktusban a tér bőséges, van térdhely .

Műszaki csemegék és egyéb különlegességek

Mnden ajtóban van térképzseb. Szépen szól és sok beállítást tesz lehetővé a Mitsu hifije. A rádióvételt a városban viszont gyakran elvesztette. Okos megoldás, hogy vészjelzés (ESP aktív, stb.) esetén az egész központi kijelző sárgán kezd villogni. A minőségérzetet fokozza a kapcsolók halk csippanása. A hamutál kellemes halványzöld megvilágításával, a szép vörös és fehér fényű műszerekkel a Lancer visszanyert valamit az ablakemelőknél elvesztett bizalomból. Az automata klímával kezdetben nem voltam kibékülve.

A kinti hat fok ellenére 24 fokra kellett beállítanom, hogy megfelelő meleg legyen az utastérben, de a fejemre továbbra is hűvös levegő érkezett, ha lábra és ablakra állítottam. Az ördögbe! Valamit alighanem elbabráltam, mert a teszt második felére már jól beállíthatóan és hatékonyan fűtött a rendszer.

prev[2/4]next
  1. 1. oldal
  2. Kényelem és letisztult formák
  3. Igazi gyöngyszem
  4. Atletikus könnyedséggel veszi az akadályokat

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.