Genf győztes koncepcióautója

Számítógépes játékautót keltett életre a Citroen

Márciusban Genfben mutatták be azt a GTbyCITROEN koncepcióautót, amely elnyerte a Louis Vuitton Classic Concept Award 2008 elnevezésű formatervezési nagydíját.

2009.04.02 13:45ma.hu

A C-Métisse 2006-os győzelme után 2008-ban a GTbyCITROEN nyerte el az év legjobb tanulmányautójának ítélt díjat. Az ünnepélyes díjátadóra a Genfi Autószalonon került sor.

A GTbyCITROEN egy számítógépes játékautó életnagyságú és élethű változata, vágyálmaink tárgya, egy igazi Grand Tourism modell, amellyel a Citroen áthatolt a valós és a virtuális világ között húzódó határon.

Határozott stílusával meggyőzte a formatervezés és az újítás területén dolgozó nagyágyúkból álló, Christian Philippsen által vezetett nemzetközi zsürit, amelynek tagja volt többek között a McLaren Automotive formatervezési igazgatója, a Porsche volt formatervezési igazgatója, és természetesen a Louis Vuitton innovációért és környezetvédelemért felelős igazgatója.

A GTbyCITROEN a 2008-as Párizsi Autószalonon mutatkozott be. A fokozottan dinamikus, nagyon határozott vonalakkal megrajzolt forma a nagy autóversenyek világát idézi. A jócskán megnyújtott hátsó rész és a karosszéria oldalsó részének fehérből szürkébe áttűnő fényezése az állandó mozgás, a sebesség érzetét kelti.

A belső térben a nemes anyagok, a míves kidolgozás erős technológia-központúsággal párosul.

A számítógépes játékban a tanulmányautót üzemanyagcellás elektromotor hajtja, amely nem bocsát ki károsanyagot, és bátran felveheti a versenyt a legerősebb versenytársakkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.