Abroncsgyártó premierje Le Mans-ban

Először vesz részt a Le Mans futamsorozaton a Hankook

A Hankook Tire 2009-ben debütál, mint az európai Le Mans futamsorozat, valamint a nagy presztízsű klasszikus, a 24-órás Le Mans-i futam abroncsszállítója.

2009.03.30 09:40ma.hu

A csapatok franciaországi Paul Ricard versenypályán megrendezett bemutatója alkalmából a motorsport terén az elmúlt években világszerte hírnévre szert tevő abroncsgyártó első ízben lép fel a Hankook Farnbacher Team hivatalos abroncsszállítójaként. A szerződés hivatalos aláírására március 8-án került sor. A Hankook Tire ezzel a kötelezettségvállalással ismételten egyértelműen hitet tesz a motorsport mellett.

Az új partnerrel, a Farnbacher Racinggel közösen a Hankook Tire 2009-ben a Le Mans sorozatban és a Le Mans-i 24-órás futam GT2-osztályában egy Ferrari F430-al rajtol. Az abroncsgyártó és a versenycsapat tartós és sikerorientált partneri kapcsolatra törekednek. „Hankook Tire és a Farnbacher Team látásmódja a döntő pontokon azonos." - mondja Jin-Wook Choi, Hankook Tire ügyvezető alelnöke és európai igazgatója. „Mindkét oldal sokéves tapasztalattal rendelkezik a hosszú távon, és ezért osztoznak az igényes, az alapanyagoktól és a pilótáktól csúcsteljesítményt követelő motorsport-műfaj iránt érzett lelkesedésben. Ezért a Farnbacher Team a Hankook Tire ideális partnere."

Az utóbbi évek során a Hankook Tire következetesen bővítette kötelezettségvállalását az európai motorsportban. A koreai gyártó nagyteljesítményű (UHP) abroncsai Németországban, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is a rajtvonalhoz állnak.

Versenyabroncsai fölényes minőségét a vállalat a hosszú versenytávokon is újra és újra bizonyítja: A Hankook gumiabroncsokkal felszerelt Alzen Motorsport Team még a Nürburgring híres-nevezetes északi körén is rendszeresen állít fel csúcs köridőket, és rekordtartó a leggyorsabb, egy verseny során valaha is mért körrel. A Hankook Tire a Japánban megrendezett Super GT versenyeken, a koreai sportautó-versenyeken, az amerikai Le Mans sorozatban, egyszóval a világ szinte minde táján megrendezett bajnokságokon hosszú évek alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött a motorsportban.

“Le Mans-i kötelezettségvállalásunk motivációja jóval túlmutat a puszta figyelemfelkeltésen.“ - folytatja Jin-Wook Choi, a vállalat európai igazgatója. „Le Mans számunkra kibővített tesztpályaként is szolgál, mivel a verseny közben abroncsaink extrém terhelésnek vannak kitéve. Az itt nyert ismeretek segítenek nekünk abban, hogy meghatározhassuk az utcai abroncsok következő generációjának döntő paramétereit. Például, hogyan tudjuk optimálisan összehangolni egy gumiabroncs tapadását és gördülési ellenállását, ezáltal pedig biztonságát és hatékonyságát?"

Ennek megfelelő a Hankook Tire által kifejtett ráfordítás: Legyen szó akár egy versenyhétvégéről, akár a csapat tesztnapjáról - mindenkor tapasztalt mérnökök csapata áll rendelkezésre, akik intenzív abroncsteszt programokat folytatnak le. A cég közlése szerint a Hankook készen áll arra, hogy az elkövetkező tizenkét hónap során erősítse jelenlétét a futamsorozatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.