Minősítették a rácalmási gyárat

Környezetvédelmi tanúsítványt kapott a Hankook

A Hankook Tire rácalmási gyára megkapta az első szerelő beszállítói és a környezeti tanúsítványt.

2009.01.26 18:00ma.hu

A Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb és az egyik leggyorsabban növekvő gumiabroncs-gyártója bejelentette, hogy a Magyarországon, a Dunaújváros közelében fekvő Rácalmáson található európai gyára megkapta a teljeskörű ISO tanúsítást, ami mind a gyár ISO/TS 16949:2002 szerinti minőségvezetési rendszerére, mind az EN ISO 14001:2004 szerinti környezetvezetési rendszerére kiterjed. A gyár 1200 dolgozója sikeresen elérte a napi 15.000 darab (évi 5 millió) gyártási kapacitást, s jelenleg 300-nál is több különböző méretű gumiabroncsot gyártanak különböző európai személygépkocsikhoz, terepjárókhoz és könnyű tehergépkocsikhoz.

A Det Norske Veritas (DNV) nevű nemzetközi tanúsító szervezet végezte az auditálást, amely igazolta, hogy a magyar gyár kielégíti az ISO/TS 16949:2002 tanúsítványhoz szükséges követelményeket, így alkalmas rá, hogy gépjárműipari beszállítást végezzen. 2009. január 9.-én végezte el a DNV a végső auditálást, melynek eredményeképpen a Hankook Tire Ltd. megkaptaa az ISO/TS 16949:2002 szerinti tanúsításnak való megfelelést igazoló bizonyítványt.

A környezet iránti elkötelezettségének igazolásaként a Hankook Tire a környzetvédelmi a tanúsítvány a megszerzését a 2008. esztendő egyik kulcsfontosságú céljának tekintette. A Hankook Tire magyarországi gyárának környezetirányítási rendszere az összes dolgozóra vonatkozik, és néhány alapvető területre, többek között a hulladékgazdálkodásra és a potenciális katasztrófákra való felkészülésre összpontosít. A gyár ezeknek a követelményeknek megfelelően határozta meg környezeti céljait, kidolgozta a szabályokat, elindította a projekteket és elvégezte a dolgozók betanítását. A DNV 2008. novemberében megvizsgálta az összes engedélyt, az előírások és rendelkezések teljesítését, valamint a gyár környezeti teljesítményét. A DNV auditálása igazolta, hogy a rácalmási gyár teljes mértékben eleget tesz az EN ISO 14001:2004 környezeti szabványnak, és ezen túlmenően kiemeltek 16 olyan részt, amelyeket különösen kiválónak találtak.

A magyarországi Hankook Tire Hungary gyár létszáma 2008-ban elérte az 1240 főt. Miután elérték a napi 15.000 db (évi 5 millió db) kapacitást és a tavalyi évben befejezték a beruházás első szakaszát, a gyár dolgozói a termelési paletta növelésére összpontosítottak. Jelenleg a gyár több mint 300 különböző méretű és mintázatú gumiabroncsot gyárt az európai piac számára, melyek között megtalálhatók a nagyteljesítményű (Ultra High Performance, UHP) személygépkocsi abroncsok, például a "Ventus V12 evo amely sportos, széles futófelületű abroncs, és a "Ventus Prime Sedan" luxuskategóriájú abroncs is. A Hankook Tire európai termelőüzemének további bővítése a tervek szerint a kapacitást napi 30.000 (azaz évi 10 milliónál is több) személygépkocsi-abroncsra növeli majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.