Biztos kerekeken állnak

A Hankook új értékesítési rekordot állított fel

A Hankook Tire, a világ egyik legerőteljesebben fejlődő gumiabroncs-gyártója, az elért 4,07 billió koreai won (2,5 milliárd euró, azaz 3,7 milliárd amerikai dollár) forgalommal 2008-ban új rekordot ért el.

2009.01.22 08:45ma.hu

A nyugtalan gazdasági helyzet dacára a Hankook Tire 2008-ban is világszerte további forgalomnövekedést tudott elérni. A kitűzött 3,9 billió koreai won célon felül 2008-ban sikerült 5,1 százalékos növekedést elérni. Néhány régióban még ehhez képest is számottevően növekedett az értékesítés: Oroszországban az eladások a 98%-os plusszal majdnem megduplázódtak, Közép- és Dél-Amerikában a forgalom egyaránt körülbelül 50%-kal emelkedett.

A különböző értékesítési csatornákon keresztül elért, folyamatosan javuló globális növekedésnek, a gépjármű-gyártó cégekkel való együttműködésnek, valamint a nagyteljesítményű (UHP) gumiabroncsok szegmensében tapasztalt növekvő eladásoknak köszönhetően a Hankook Tire még a jelenleg uralkodó, nehéz piaci viszonyok között is tovább tudta növelni árbevételét 2008-ban.

2008-ban az UHP-területen a cég forgalma jelentősen,35 %-kal nőtt. Európában a növekedés 48%-os volt, a Latin-Amerikát, Ázsiát és a Közép-Keletet magában foglaló LATAM-régióban 27%-kal, az Egyesült Államokban 21%-kal nőtt az értékesítés, az első szerelői piacon pedig (OE) 42%-kos növekedés sikerült elérni.

„Azok a folyamatos erőfeszítések, melyeket annak érdekében tettünk, hogy a gépjármű-gyártókkal új partneri kapcsolatokat hozzunk létre, valamint termékeink portfoliójának a környezetbarát és tartós termékek irányába történő következetes elmozdítása tették lehetővé számunkra, hogy fejlesztő és tervező munkánk előremutató – ’Kontrol Technology’ elnevezésű – koncepciójának segítségével minőségileg nagy értékű, vevőink igényeihez optimálisan illeszkedő termékeket dolgozhatunk ki” – mondta Seung Hwa Suh, a Hankook Tire legfőbb vezetője.

A 2009. évre szóló növekedési kilátásokat a Hankook Tire pozitívnak ítéli meg, és 2009-re világszerte kereken 4,33 billió koreai won forgalom elérését tűzi ki célul. A társaság meg van győződve arról, hogy ezt a növekedési célt a 2009-re várt gazdasági helyzet ellenére – többek között a technológiába és a márka hírnevének növelésébe fektetett folyamatos beruházások és befektetések alapján – el tudja érni.

Suh elnök-vezérigazgató kijelentette: "Elégedett vagyok a 2008-ban elért eredményekkel, és örömmel várom az előttünk álló évet. A pillanatnyilag uralkodó gazdasági keretfeltételek ellenére biztosra veszem, hogy a Hankook Tire képes lesz továbbhaladni, hogy valamennyi termékét állandó kutatások és az innovatív megoldások folyamatos fejlesztése révén a világ különböző piacai igényeinek megfelelően alakítsa. Arrak számítunk, hogy termékeink kiváló minősége révén forgalmunkat tovább tudjuk fokozni, erősítjük márkáink tekintélyét, valamint hatékony vezetési struktúrával és nagy teljesítményekre képes munkatársakkal bíró, stratégiailag erős társaságként a Hankook Tire a világ minden részén tovább fog növekedni.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.