Újabb kiváló Mazda-törésteszt

Öt csillagot ért el a Mazda6 az Euro NCAP tesztjén

Az új Mazda6 a legjobb, öt csillagos besorolást érte el az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) 2009-es összetett biztonsági töréstesztjén.

2009.02.20 09:40ma.hu

2009-re az Euro NCAP új értékelési rendszert vezetett be. Ez egy általános besorolással értékeli a jármű biztonságát, melyet az egyes területek részeredményeiből számítanak ki: Felnőtt Utasvédelem, Gyermek Utasvédelem, Gyalogosvédelem, és Biztonsági Rendszer. A Mazda6 a Mazda első új modellje, amelyet az új keretrendszerben teszteltek, így az elért öt csillag még értékesebb.

Seita Kanai, a Mazda kutatás-fejlesztésért felelős igazgatója szerint „A Mazda6 az Euro NCAP által öt csillaggal jutalmazott, maximális eredménye jele annak az előrelépésnek, melyet a Mazda a biztonsági és környezetbarát fejlesztések, valamint a vezetési élmény harmonizációjában elért.”

A Mazda5 2005 szeptemberében, a Mazda2 pedig 2007 decemberében érte el az ötcsillagos eredményt. Mindkettő a legmagasabb pontszámot kapta az Euro NCAP-től a Felnőtt Utasvédelem kategóriában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.