Kínai lesz a Volvo?

A kínai Chery autógyár európai felvásárlási lehetőségeket keres

A kínai Chery Automobile több európai autógyárral, köztük a Fordhoz tartozó Volvóval folytatott megbeszéléseket esetleges felvásárlásról - közölte az ügyet jól ismerő forrás.

2009.02.13 18:21MTI

Ugyanezen forrás szerint a vállalat több nagy ügyletet köthet 2009-ben, részleteket azonban nem közölt. A Chery szóvivője azonban csak annyit mondott, hogy a globális autóipari válság közepette ritka alkalom kínálkozik a kínai autógyárak számára profiljuk bővítésére.

Elemzők szerint az egyik célpont a Fordhoz tartozó Volvo lehet, miután a súlyos pénzügyi gondokkal küszködő amerikai vállalatcsoport többször hangoztatta, hogy minden megoldásra nyitott svéd vállalatát illetően. Szóba jöhet a General Motors is, amely szintén vásárlót keres egyik terepjáró márkája számára.

A Chery Kína legnagyobb autógyára, saját fejlesztésű autóit már a világ 50 országába exportálja, főként a feltörekvő piacokra, a fejlett országokban eddig még nem sok sikerrel járt.

Ágazati elemzők emlékeztetnek arra, hogy a kínai autógyárak eddig nem igazán tudták megvetni a lábukat Európában, mert gyenge másolatokkal, vagy unalmas külsejű, a törésteszteken tragikusan teljesítő autókkal próbálkoztak. A hibákból tanulva azonban egyre szebb, és jobb minőségű autókkal rukkolnak elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.