Jeges északtól tikkasztó sivatagig

A Michelin és a Renault Trucks együtt vág neki a világnak

A Renault Trucks a Michelint választotta kizárólagos abroncs beszállítójának a közelgő Cape to Cape ralira, melynek neve annyit tesz: fokról fokra. A 12 járműből álló karaván hatalmas utat tesz majd meg.

2009.02.03 08:55ma.hu

A 2005 Silk Road-on való közös részvételük után, a két vállalat most állt össze másodszor egy ilyen jellegű megmérettetésre. 2009. március 1-én indul hat Renault Kerax és hat Renault Sherpa, hogy az egész Földet bejárja, északról délre, Michelin XZL abroncsokon.

A járművek és abroncsaik 21 országon keresztül 30.000 kilométert fognak megtenni rendkívüli erőpróbát jelentő körülmények között: a jeges északtól a tikkasztó sivatagi hőségéig, a durva göröngyös tereptől a puha, laza talajig.

Ezen különleges útviszonyok leküzdése érdekében a Michelin az XZL all-terrain abroncs sorozatából fog abroncsot szállítani a Renault Trucks részére. Ezt az abroncsot arra tervezték, hogy kiváló tapadást biztosítson puha talajon, sárban vagy homokban.

A kiváló tereptulajdonságain túl az abroncs országúton is jól teljesít. Ezen kívül a Michelin XZL minimális hatással lesz a természeti környezetre, amelyen a Cape to Cape karaván keresztülhalad. Ez az abroncs karkaszának köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy az abroncsot alacsony nyomáson használják, ezáltal csökkentve a talajra gyakorolt tömörítő hatást.

A Michelin XZL abroncs, mellyel felszerelik a 12 Renault járművet, szériában gyártott modell. A fagyos észak-európai időjárási viszonyok között, a biztonság növelése érdekében, a jeges felületeken való jobb tapadás biztosítására extra lamellákkal látják el az abroncs futófelületét.

A Michelin elkötelezettsége a Renault Trucks iránt, aki a Cape to Cape rali szervezője és világelső a szállítmányozással kapcsolatos termékek és szolgáltatások terén, újabb megnyilvánulása a két vállalat közös jövőképének és értékeinek.

Köszönhetően annak, hogy szünet nélkül a minőségre, biztonságra és a fenntartható mobilitásra összpontosítanak, a Michelin és a Renault Trucks hosszantartó partnerkapcsolatot épített ki, kezdetben az utakon, és most a világ egyik leglátványosabb utazásán.

Több mint egy évszázada a Michelin csoport az innováció élvonalában van, így biztosítja vásárlóinak, hogy biztonságosabban, hatékonyabban, és kényelmesebben utazhassanak. A cégcsoport székhelye Franciaországban, Clermont-Ferrand városában található. A Michelin 170 országban van jelen, világszerte több,mint 121 000 alkalmazottja van és 69 gyárat üzemeltet 19 országban. Az Egyesült Államokban, Európában, Japánban, Thaiföldön és Kínában technológiai központjai, míg Brazíliában és Nigériában kaucsuk ültetvényei vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.