Alternatív energiák az olimpiára

Elektromos autókat tervez a londoni olimpiára a Renault

A 2012-es londoni olimpiai játékokra három új elektromos autó bevezetését tervezi a Renault, már keresik a töltőállomások helyeit is.

2008.11.14 08:40Kapás Róbert, ma.hu

A még fejlesztés alatt álló kisméretű járművek a gyártó reményei szerint elkészülnek a játékokra, így is megkönnyítve a közlekedést az eseménynek köszönhetően komoly mértékben megnövekvő forgalomban.

Már keresik a töltőállomások leendő helyét Londonban és környékén, melyeken 5 perc alatt kicserélik a lemerült akkumulátorokat feltöltöttekre. A tervek szerint nappal drágább, éjjel olcsóbb lenne ez a művelet. Két töltőállomás között pedig legfeljebb 150 km lehetne, mivel ez a minimum, amit egyhuzamban ki kell bírniuk ezen autóknak.


A fejlesztési tervek között egy tölthető kompakt Mégane szerepel, melyet az izraeli piacra szánnak, egy elődjénél kisebb elektromos Kangoo az európai piacokra, illetve egy még meg nem nevezett kisautó a városi forgalomba.


Patrick Pelata, a termékfejlesztő csoport vezetője szerint a tervezett autók méretben nagyjából a Twingo városi autóénak felelnek majd meg, és két tölthető akkumulátorral lesznek felszerelve. Az egyik gyorsan tölthető, kisebb méretű lesz hétköznapi használatra, a másik pedig egy nagyobb a hétvégi kiruccanásokra.

Az 1992-ben megalkotott Zoom koncepció autó óta ezek az első elektromos modellek, amelyeket a francia gyártó fejleszt, de egész biztosan nem az utolsók a sorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.