Feltölteni szinte zéró

Tazzari Zero: 45 perc alatt feltölthető elektromos autó

A Tazzari névre hallgató új olasz autógyártó cég kétségkívül a közeljövő legnagyobb dobásainak egyikével rukkolt elő. Friss fejlesztésű, Zero-nak keresztelt elektromos autója mindenkit leköröz... már ami a feltöltési időt illeti.

2008.10.08 12:40Kapás Róbert, ma.hu

A Tazzani Zero ugyanis mindössze 45 perc alatt képes teljesen feltöltődni, és egy töltéssel akár 160 km-t is utazni, végsebessége 90 km/h. Összehasonlításképpen: a hasonló kategóriájú Tesla Roadster 8 órás töltéssel képes 340 km megtételére, illetve 200 km/h körüli végsebesség elérésére. Természetesen a Tesla jóval magasabb árkategóriát képvisel a Zero-nál.

A technikai részleteket ugyan nem árulták el, gyaníthatóan legalább 220 Voltra szükség van a feltöltéshez, és mivel olasz gyártóról van szó, az is valószínű, hogy a nálunk használt konnektor szabványok megfelelnek majd hozzá.

Mivel nem egy teljesítményorientált járgány, a Zero kinézetre is a városi kisautók stílusjegyeit hordja magán. Elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen lehessen vele parkolni, és tömege alapján is pehelysúlyúnak minősül, mindössze 600 kg-ot nyom.

Egyelőre nem tudni, mikor kerül tényleges forgalomba, feltételezhetően első körben Olaszország, Franciaország és Anglia számíthat majd a Tazzari Zero-ra, mivel nagyvárosaikban kifejezetten praktikusan szerepel majd a kisautó.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.