Növekedésben maradt a kínai autóimport

Több autó, de kevesebb motor kelt el tavaly Kínában

Tavaly 13,1 százalékkal nőtt Kína autóimportja. A kínai kormány honlapján közölt adatok szerint az ország 2,26 millió gépkocsit importált 2008-ban.

2009.01.05 08:30MTI

Kína autópiaca a második legnagyobb a világon és az egyik leggyorsabban fejlődő, ami mentsvárat jelenthet a világ autógyártóinak, amelyek gyárakat zárnak be és emberek ezreit küldik el a globális recesszió miatt.

A motorkerékpárok piacán azonban kevésbé derűs a helyzet. Hivatalos adatok szerint tavaly 511 740 motorkerékpárt importált Kína, ami viszont 38 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.