Hat centi előny Kínának

Hosszított Audi A4 készül a kínai piacra

Az Audi az első prémiumgyártóként mutatta be Pekingben a felső középkategóriában kifejezetten a kínai piacra készülő, hosszított reprezentatív modelljét.

2008.11.21 09:20ma.hu

Az Audi A4L 60 milliméterrel hosszabb tengelytávjának előnyeit elsősorban a hátul utazók élvezhetik. Az A4L ezzel szegmensbeli vetélytársai körében egyedülálló térkínálattal rendelkezik. A kínai Changchunban készülő új Audi A4L november 16-án, Pekingben tartotta premierjét. Peter Schwarzenbauer, az AUDI AG igazgatótanácsának az értékesítésért és a marketingért felelős tagja, valamint An Tiecheng, a FAW-VW vegyesvállalat elnöke egyaránt az új Audi A4L a kínai piac szempontjából kiemelkedő jelentőségét hangsúlyozta.

Schwarzenbauer így fogalmazott: „Az Audi A4L csakis Kínában, s kizárólag a kínai piac számára készül. E prémiumtermékünkkel így egy lépéssel előrébb járunk kínai vásárlóink igényei kielégítése tekintetben, mint a világ bármely más gyártója.“ Az Audi A4 tavalyi világméretű piaci bevezetése óta immár több mint 200 ezer példányban talált gazdára, elnyerve többek között az „Auto Bild Design Award 2008“ tekintélyes olvasói szavazás „Az Év Legszebb Autója“ díját is.


„Célunk, hogy az Audi A4 óriási sikerét Kínába is elhozzuk. A kifejezetten a kínai igényekre kifejlesztett A4L változattal meggyőzően nyilváníthatjuk ki piacvezető pozíciónkat a kínai prémiumszegmensben“ – tette hozzá Schwarzenbauer.

Az A4L formájában az Audi olyan modellt kínál, amely a menetkényelem illetve a luxus, a térkínálat és a design tekintetében vetélytársai körében egyaránt élen jár. A kínai útviszonyok szerint hangolt futómű kiemelkedő lengéskényelmet biztosít. Az A4 Limousine modellhez képest 60 milliméterrel meghosszabbított tengelytávjával az A4L egyedülálló ajánlatként jelenhet meg. A hosszabb tengelytáv bőséges hátsó térérzetet biztosít, s kényelmesebb beszállást tesz lehetővé a hátsó ülésekre.

A tengelytáv-növekmény kínálta előnyöket ugyanis túlnyomórészt a hátul utazók élvezhetik, mégpedig e szegmensben egyedülálló hátsó lábtér formájában. Megnövekedett hosszúsága és igényes technikája révén az A4L a felsőkategóriát hozza el a középkategória keretei közé.


Az Audi A4L eleinte kétféle motorizáltsággal jelenik meg a piacon: a 2.0 TFSI 132 kW (180 LE), illetve a hathengeres 3.2 FSI 195 kW (265 LE) teljesítménnyel.

Az Audi immár 2000 óta kínálja Kínában az A6 hosszított tengelytávú változatát, amely – időközben már második generációjában – kényelme, térkínálata és designja tekintetében azóta is élen jár vetélytársai között. E kvalitásokat nemsokára a 4,76 méter hosszú A4L utasai is élvezhetik, miközben e modell egyéni közlekedésre és business-limuzinként egyaránt kiválóan használható. Az Audi A4L 2009. januártól jelenik meg a kínai piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.