Hiánycikk lesz a Mazda sportkupéja

Nem jön el hozzánk az új RX-8

Szinte hihetetlen, de már öt éve piacon van a Mazda és a világ egyetlen jelenleg is gyártott wankel rendszerű bolygódugattyús erőforrással szerelt személygépkocsija, a Mazda RX-8.

2008.12.18 08:35ma.hu

A világszerte jóval több, mint 200000 példányszámban értékesített négyajtós kupé életében is elérkezett a frissítés ideje.

Sajnos viszont a manapság nálunk is divatosan „ráncfelvarrásosnak” minősített 2009-es Mazda RX-8 a gyár jelenlegi álláspontja szerint Magyarországon nem kerül forgalmazásra. Ezzel nem vagyunk egyedül, hiszen ha hihetünk a híreknek, akkor Európában egyedül Nagy-Britanniában lesz hivatalos Mazda kereskedőnél megvásárolható a típus.

Az új Mazda RX-8 a külsejét érintő változásokon kívül, a Renesis erőforrás olajzási rendszerét érintő módosításokat említhetjük újításként. A hangsúlyosan sportos RS verziók a külső megjelenésben, az utastérben és a futóműben is tartalmaznak különleges alkotóelemeket. Mivel a korábbi kivitel már nem rendelhető, ezért ha valaki újonnan szeretne RX-8-ast vásárolni, nincs könnyű helyzetben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.