Építenek, amíg tudnak

Télen is folyik az M6/M60-as autópálya építése

Télen is folyik majd a munka az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának építésénél, a kivitelezést csak az akadályozhatja, ha nagyon hideg lesz az idő.

2008.11.28 12:00MTI

Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke a pécsi közgyűlés tagjainak a beruházás állásáról tartott előadását megelőzően közölte: vannak olyan munkafolyamatok, mint például a hídépítések bizonyos fázisai, melyek az időjárástól függetlenül is végezhetők, mínusz 5 Celsius fok alatt azonban építési szerkezeteket már nem tudnak betonozni.

A főmérnök hangsúlyozta, hogy a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad, a földmunkák készültségi szintje elérte a mostanra tervezett 90 százalékot, így a maguk részéről "nyugodtan várják a téli hónapokat".

Rakita András azzal kapcsolatban, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) munkavállalói bejelentésre vizsgálatot indított a napokban az sztráda építése közben kiderült szabálytalanságok miatt, azt közölte: támogatják a kontrollt és ezzel párhuzamosan ők is újra megvizsgálják az alvállalkozóikkal kötött szerződéseiket. Eddig mindent rendben találtak.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy alvállalkozóiknak további alvállalkozókkal, partnerekkel kötött megállapodásaiba nem tekinthetnek bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.