Betartják a határidőt

Folytatódnak az alagútépítések az M6-oson

Az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszán épülő alagutak kivitelezési munkái megkezdődtek a hatóságok által engedélyezett helyen. Jelenleg több mint száz munkás dolgozik a szükséges munkavédelmi oktatás felfrissítését követően a szükséges technikai feltételek mellett. A munka egy héten belül már a leállás előtti, eredeti létszámmal folyik tovább.

2008.10.13 15:55ma.hu

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. (MAK) és a Mecsek Construction Group folytatja az alagutak építési munkálatait, miután a szükséges határozatot a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Pécsi Bányakapitányság múlt héten pénteken kiadta. Az NKH és a Pécsi Bányakapitányság részletes, átgondolt, gyorsan végzett szakértői munkája nagy segítséget nyújtott az autópálya kivitelezőjének a munka folytatásában.

Rakita András az MCG főmérnöke, a mai napon Bátaszéken tartott sajtóbejáráson elmondta, hogy az alagút építési munkálatok újraindításához szükséges, a szakértői jelentésekre alapozott fedvényterveket, technológiai utasításokat az MCG benyújtotta a hatóságoknak. Ezek alapján jóváhagyták az ’A’ alagút északi portál, valamint a ’C’ és ’D’ alagutak járatainak fejtési és a külső héjjal kapcsolatos munkálatait. A kivitelező MCG az alagutak építésén dolgozókat ismételten a megfelelő, frissített munkavédelmi oktatásban részesítette, és a kivitelezéshez alkalmazott gépek és technológia üzembe helyezését is elvégezte.

Amint azt Rakita András már korábban is említette, az autópálya többi szakaszán az ütemtervnek megfelelően haladnak. A földmunkák 70 százalékával végeztek, a töltések készültsége 85 százalékos, a védőrétegeké 50 százalék körül áll és a pályaszerkezet 20 százaléka is kész már.

Egyes szakaszoknál megkezdték az aszfaltozási munkákat, és dolgoznak az összes hídon és viadukton is. A MAK Zrt., az MCG, és alvállalkozóik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Pécsi Bányakapitányság segítségével mindent megtesznek azért, hogy – amennyiben a külső körülmények is lehetővé teszik – az autópálya a szerződésben vállalt 2010-es határidőre elkészüljön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.