Közlekedés

Megújul az Astoriánál húzódó vízvezeték, sávlezárásra kell számítani

Két ütemben, júniusban és augusztusban kicserélik Budapesten a kiskörúti, 800 milliméter átmérőjű ivóvíz-gerincvezetéket az Astoriánál, emiatt a Rákóczi úton sávlezárásra kell számítani.

2017.06.13 01:30MTI
hirdetés

A Fővárosi Vízművek hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a terveknek megfelelően két ütemben, június 8. és július 9., majd augusztus 1. és 31. között cserélik ki a kiskörúti ivóvíz-gerincvezetéknek az Astoria csomópontba eső szakaszát. A tervek szerint június 9-ig a 800 milliméter átmérőjű gömbgrafitos öntöttvas és két 500 milliméter átmérőjű acél vezetéknek az aluljárófödémben található 9 méteres szakaszát, valamint az összesen 25 métert magában foglaló rekonstrukció kezdő- és végpontján elhelyezkedő aknákban lévő szerelvényeket újítják meg a szakemberek.

Bár a munkálatok jellemzően a felszín alatt zajlanak, a munkaterület biztosítása és a munkagépek helyigénye miatt a felújítás idején az arra közlekedőknek a sávlezárások és sávelhúzások miatt hosszabb menetidővel kell számolniuk - tették hozzá.

A vízművek közleményében kitért arra is, hogy a tervezett hálózatfelújítási munkálatokkal tovább csökkenthető a csőtörések, vezetéksérülések kockázata.

A Budapesti Közlekedési Központ internetes oldalán olvasható információk szerint június 8-ától a Rákóczi úton az Astoriánál mindkét irányban sávlezárásra kell számítani a vízvezeték-felújítás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.