Milyen lesz a jövő versenyautója?

Valóságos látomás a Mazda Kaan koncepció

A Design Los Angeles 2009 formatervezési pályázat résztvevőinek a még meglehetősen távoli, 2025-ös év versenyautóját kellett megtervezniük.

2008.11.06 08:16ma.hu

Az egyik leginkább figyelemfelkeltő pályamű az idén a Mazda tervező csapatától érkezett, mégpedig Mazda Kaan néven. Különös formája által igen szemrevaló kis háromkerekűt ismerhetünk meg a Kaan-ban, amely, akárhogy is nézzük, külsőleg nem igazán emlékeztet egy autóra.


A Mazda Kaan létezésének alapját az a feltételezés adja, hogy a kaliforniai gyorsforgalmi autóutak felülete 2025-ig egy speciális, az elektromosságot vezető polimer réteget kap. A Mazda Kaan ugyanis egy elektromos hajtású versenyautó, amely a kerekein keresztül jut a hajtásához nélkülözhetetlen áramhoz.


Az elektromos gumiabroncs rendszerének segítségével a Mazda Kaan akár a 400km/h-ás sebességet is elérheti, ráadásul károsanyag kibocsájtás nélkül. A Kaan rendkívül áramvonalas karosszériája egy embernek ad helyet, amin egy versenyautó esetében nem csodálkozhatunk.


A Kaan koncepcióautó megtervezése, úgy tűnik, egyfajta trend részét képezi az utóbbi időben a Mazdánál, hiszen sorra mutatkoznak be a látványosabbnál látványosabb koncepciók, a Kiyora például az első képekkel is nagy sikert aratott, de nem feledkezhetünk meg a Taiki és a Furai nyilvánosan bemutatott terveiről sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.