Metrowagonmash

Aláírták a 3-as metró szerelvényeinek felújításáról szóló szerződést

Aláírta a BKV és az orosz Metrowagonmash cég a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést.

2015.08.07 15:35MTI

A szerződés alapján a korszerűsítés megindul, az első felújított jármű a tervek szerint 2017 év elején állhat forgalomba.

Az egyetlen érvényes ajánlatot adó orosz cég 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

A közlekedési társaság még tavaly novemberben írta ki a tendert, amelyről idén július 8-án hoztak döntést. Ezt az érvénytelen ajánlat miatt kizárt észt Skinest Rail cég megtámadta, de a Közbeszerzési Döntőbizottság a végzésével engedélyezte a szerződés megkötését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.