A Tele5 küzd az engedélyért

A Reklámtaxinál szögre akasztják a slusszkulcsot

A BKK visszavonta az engedélyt azoktól a taxiktól is, amelyek a két fuvarszervező szerződéses partnerei voltak.

2014.07.03 20:50MTI
Forrás: youtube.com

A Max Taxit üzemeltető Reklámtaxi Kft. a továbbiakban nem kíván fuvarszervezői tevékenységet végezni, a Tele5 Taxi Kft. által benyújtott dokumentumok pedig nem mindenben felelnek meg a taxirendelet előírásainak - tudta meg az MTI a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) csütörtökön.

A Budapesti Közlekedési Központ június 23-án közölte az MTI-vel, hogy visszavonta a Reklámtaxi és a Tele5 Taxi engedélyét, mert nem feleltek meg az előírt pénzügyi feltételeknek. A BKK emellett visszavonta az engedélyt azoktól a taxiktól is, amelyek a két fuvarszervező szerződéses partnerei voltak.

A Tele5 Taxi azóta benyújtott bizonyos dokumentumokat, mert szeretnének tovább működni. Ám ezek az igazolások nem teljesen felelnek meg a taxirendelet előírásainak, ezért a BKK hiánypótlásra szólította fel a kft.-t - közölte az MTI-vel a BKK sajtókommunikációs irodája.

A Reklámtaxi Kft. viszont arról tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központot, hogy fuvarszervezői tevékenységet a továbbiakban nem kíván végezni. Közben új fuvarszervezői cégként jelentkezett a MAXTAXI Zrt., de a benyújtott dokumentumok alapján szintén hiánypótlásra kapott felszólítást - tájékoztatott a BKK.

Amíg a társaságok nem igazolják pénzügyi megfelelőségüket, nem kapják meg a szükséges engedélyeket, nem folytathatnak személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező tevékenységet Budapest közigazgatási területén. Vagyis a velük szerződött taxisok nem szállíthatnak utasokat.

A BKK tájékoztatása szerint próbautazásokkal ellenőrzik a fuvarszervezők és a hozzá kapcsolódó taxiszolgáltatók tevékenységét. Amennyiben olyan esettel találkoznak, hogy valaki engedéllyel nem rendelkező fuvarszervezőn keresztül taxiszolgáltatást végez, akkor eljárást kezdeményeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

A BKK egy újabb taxitársaság, a Budapest Taxit üzemeltető RT 5 TAXI HOLDING Kft. engedélyét is visszavonta, június 30-i hatállyal, azonban július 3-án új engedélyt adott ki egy évre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.