Felsővezeték

Órákra megbénult a hegyeshalmi vasútvonal

Komoly késésekre kell számítaniuk a hajnali és reggeli órákban a hegyeshalmi vasútvonalon közlekedőknek, miután az éjszaka Komárom közelében eltört egy tehervonat mozdonyának áramszedője, leszakítva mindkét felsővezetéket is.

2014.01.27 07:46Havariapress

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon az éjszakai órákban haladt Sopron felé egy tehervonat, amikor 3 órakor, Almásfüzitő és Komárom között eddig ismeretlen okból eltört a mozdonyának áramszedője, ami mind a két vágány fölött megrongálta a felsővezetéket.

A helyreállításig ezen a szakaszon nem közlekednek a vonatok, a MÁV-START Zrt. ezért már megrendelte a buszokat az utasok elszállítására, a szakemberek pedig azonnal megkezdték a felsővezeték megjavítását.

Az egyik vágány helyreállítása várhatóan 6 óra körül befejeződik, így ott hamarosan megindulhat a forgalom, de a másik vágányon csak 8-9 óra körül várható a közlekedés megindulása. A vezetékszakadás okozta késésekért és kellemetlenségekért a vasúttársaság az utasok megértését kéri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.