Fúúú

Xavér orkán: Európa megbénult, lezárt repterek, törölt járatok

Európa több északi repülőtéren is fennakadásokat okoz a Xavér orkán, Koppenhága légikikötőjét lezárták, Hamburgban péntek délután fél egyig több mint 40 induló járatot töröltek, Stockholmban és Amszterdamban sem indult el több járat este.

2013.12.05 21:11MTI
Fotó: MTI

Koppenhága-Kastrup légikikötőt a honlapon lévő tájékoztatás szerint lezárták, csak azokat a gépeket fogadják, amelyek már a légtérben vannak és Koppenhága felé tartanak. Hamburg repülőterén törölték csütörtök este az Easyjet londoni, bázeli, valamint a Lufthansa düsseldorfi és müncheni járatát, pénteken pedig délután fél egyig 39 járat nem fog elindulni a csütörtök esti járatinformációk szerint.

Malmöben, Sturupról a Scandinavian (SAS) és a Malmö Aviation Stockholm-Arlandára induló csütörtök esti és péntek reggeli járatait törölték. Stockholmban a központi repülőtéren a legtöbb járat vagy késve, vagy el sem indul. Törölték egyebek mellett a Scandinavian Koppenhágába, Billundba és Malmőbe, a Norwegian Göteborgba és a Germanwings Hamburgba tartó járatát is.

A holland KLM légitársaság bázisául szolgáló Amsterdam-Schipol repülőterén szintén jelentős fennakadások vannak, 15 járatot töröltek az esti menetrendből, további kettő pedig késve közlekedik. A Budapestre tartó járatok közül csak a KLM Amszterdamból érkező esti járata érintett, ezt a járatot törölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.