Néhány helyen a közlekedés is megbénult

Erős havazás, fagyok - csaknem negyedmillióan maradtak áram nélkül Amerikában

Csaknem negyedmillióan maradtak áram nélkül az Egyesült Államok középső területeire péntekre virradóra lecsapó, erős havazással és fagyokkal kísért vihar miatt, amely sok helyen a közlekedést is megbénította.

2013.12.06 17:32MTI
freedigitalphotos.net

Az ítéletidő által sújtott terület a texasi-mexikói határtól az Ohio völgyéig terjed. A legsúlyosabb fennakadásokat Dallastól Kentucky állam nyugati területeiig húzódó övezetből jelentették.

Egyedül Texasban több mint 230 ezren várnak az áramszolgáltatás helyreállítására, de villanyvezetékek rongálódtak meg Arkansas és Louisiana állam területén is.

Országszerte mintegy ezer repülőjáratot kellett törölni, közülük több mint 700-at Dallas és Fort Worth repülőterén. Texas és Missouri állam területén a közúti balesetek eddig legkevesebb két emberéletet követeltek, és az útviszonyok várhatóan tovább romlanak majd.

Az útburkolatra a hó alatt ráfagyott jégréteg vastagsága egyes vidékeken meghaladja a két és fél centimétert. A meteorológusok a 2009-es téli viharhoz hasonlították a mostanit, amikor egymillió ember maradt áramellátás nélkül.

Az előrejelzések szerint az ítéletidő hétvégén tovább tart majd és a hőmérséklet egyes területeken több mint 16 fokkal alatta maradhat az ilyenkor megszokottnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.