Kínai autók Németországban

Megérkeztek az első kínai gyártmányú autók Németországba

A kínai Brilliance autógyár elsőként kezdi meg kínai gyártmányú gépkocsik eladását Németországban. Az első 270 darabból álló szállítmány megérkezett - közölték a gyártónál csütörtökön.

2008.07.17 12:41MTI

A BMW kínai partnere a BS6 modelleket küldte Németországba. Az európai generálimportőr, a HSO Motors Europe átvette az autókat. A BS6 modellnek egyelőre rossz a híre Európában, mert az autó tavaly katasztrofálisan szerepelt a törésteszteken, miután az ADAC német autóklubtól mindössze egy csillagot kapott a lehetséges ötből: egy komoly ütközésnél a vezetőnek szinte semmi esélye nincs a túlélésre. 

Akkor a gyártó ígéretet tett arra, hogy javítanak a modell biztonságán. A Brilliance a BS6-ot 17 európai országban akar értékesíteni mintegy 15 ezer darabot, néhány év múlva több tízezres értékesítést terveznek. A kínaiak elsősorban az árral akarnak hódítani, de a Brilliance annyira mégsem olcsó. Autós szaklapok szerint a csúcsmodell 19-23 000 euróba kerül.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.