A Forma-1-hez hasonlóan

Jövőre indul a Forma-E - elektromos hajtású autókkal

Jövőre elindul az a Forma-1-hez hasonlóan több állomásból álló Forma-E versenysorozat, amelyet elektromos hajtású autók számára írnak ki.

2013.07.11 13:35MTI

A résztvevő tíz csapatból kettő állt már fel: az angol Drayson, valamint a China Racing. Az F1 mintájára minden istálló két pilótát alkalmaz, ám négy kocsival, utóbbiak három másodperc alatt érik el a 100 km/órás tempót, maximális sebességük pedig 220 km/óra körül lesz. 

Az áramfogyasztás miatt a boxkiállások során a versenyzők nemcsak kereket, hanem autót is váltanak, a cserekocsi eléréséhez pedig 100 méteres sprintet kell kivágniuk. A futamokra metropoliszok belvárosában kerül sor, London, Peking, Los Angeles, Rio de Janeiro, Róma és Berlin helye már biztos a naptárban. 

A nagydíjak egyetlen nap alatt zajlanak majd, napközben lesz az időmérő, este pedig a verseny, amelyen minden csapatnak minimum kétszer ki kell állnia a boxutcába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.