Forma-1

Szigorúbb boxutcarend a nürburgringi baleset miatt

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorította a Forma-1-es nagydíjak boxutcára vonatkozó szabályait, miután a vasárnapi nürburgringi versenyen egy operatőrnek komoly sérüléseket okozott egy elszabadult kerék.

2013.07.10 11:05MTI

A vb-sorozat kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone már hétfőn bejelentette, hogy a jövőben az operatőrök nem filmezhetnek a boxutcában az autóknál, csakis a fotósoknak is fenntartott helyről. 

Az FIA kedden ugyanezt megerősítette, s ezen felül határozott arról is, hogy mostantól a boxutcában csak csapattagok, illetve versenybírók tartózkodhatnak a futamokon és az időmérő edzéseken. 

Az istállókat arról is értesítette a szövetség, hogy a kerékcserénél az autókon dolgozó valamennyi munkatársnak kötelező sisakot viselnie, s a boxutcában - néhány kivételtől eltekintve - az eddigi 100 kilométer/órás sebesség helyett 80 km/órás sebességgel kell majd haladniuk a versenyzőknek a futamok alatt. 

A biztonsági előírásokat azért szigorították hirtelen, mert a vasárnapi Német Nagydíjon Mark Webber Red Bulljára rosszul erősítették fel a jobb hátsó kereket, mely az ausztrál pilóta autójáról menet közben levált, s eltalálta Paul Allen operatőrt. A balesetben az operatőr agyrázkódást szenvedett, továbbá eltört a kulcscsontja és két bordája. A FIA az esettel kapcsolatban írásos jelentést kért a Red Bull-tól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.