Forma-1

Defektek: kétszer három napot tesztelhet a Pirelli

A vasárnapi, silverstone-i Brit Nagydíjon történt esemény nyomán a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli kétszer három napot tesztelhet, hogy megtalálja a gyakori defektek okát.

2013.07.01 16:11MTI

Erről Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere döntött, konzultálva Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével. 

A brit versenyen négy pilóta autójának, előbb az élen álló Lewis Hamiltonnak (Mercedes), majd Felipe Massának (Ferrari), Jean-Eric Vergne-nek (Toro Rosso) és Sergio Pereznek (McLaren) is bal hátsó defektje volt. Charlie Whiting versenyigazgató a leintés után azt mondta, volt olyan pillanat, amikor "nagyon közel állt" a futam félbeszakításához. 

A vasárnapi német futam után három héttel hazánkba látogat a Forma-1 mezőnye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.